V zadnjih 24 urah smo na interventno številko policije 113 sprejeli 1659 klicev. Med 707 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 161 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 142 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 z lahko telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 13 vozil.

Ob 3.31 so na gozdni cesti med vojašnico Vrhnika in Logatcem v jarku opazili vozilo prevrnjeno na streho. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in na zahtevo policistov vozilo postavili nazaj na kolesa. V vozilu ni bilo nikogar.

Ob 10.35 je v Hlaponcih, občina Juršinci, voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in se prevrnil na streho. Gasilci PGD Ptuj so s tehničnim posegom rešil ukleščenega voznika iz vozila in ga predali reševalcem, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Gasilci so še zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in očistili cestišče.

Ob 10.52 je na cesti Sela na Krasu–Brestovica pri Komnu, občina Komen, osebno vozilo zapeljalo s ceste ter se ustavilo nad prepadom. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so vozilo stabilizirali, odklopili akumulator, z dvigalom dvignili vozilo ter nudili pomoč vlečni službi.

Ob 11.16 je na cesti Novo mesto–Šentjernej, pri naselju Dolenje Mokro Polje, občina Šentjernej, osebno vozilo trčilo v ograjo. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu do reševalnega vozila ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci NMP ZD Novo mesto so poškodovano voznico oskrbeli na kraju in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 15.13 sta na cesti Ljubelj–Bistrica pri Tržiču, občina Tržič, trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, postavili vozili nazaj na kolesa in očistili cestišče.

Ob 16.03 je na Železniški cesti v Ankaranu padel motorist. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj dogodka ter pomagali policistom in vlečni službi. Reševalci NMP so poškodovanega motorista prepeljali v Splošno bolnišnico Izola.

Ob 16.53 je na cesti med Belim križem in Strunjanom v občini Piran voznik z osebnim vozilom zapeljal v jarek. Gasilci PGD Piran so vozilo povlekli na cestišče in omogočili dostop vlečni službi.

Ob 17.34 je v Bukovski vasi, občina Dravograd, avtobus zapeljal s ceste in se nevarno nagnil. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Slovenj Gradec so evakuirali 15 potnikov, ki jih je odpeljal nadomestni avtobus. S pomočjo dveh traktorjev so avtobus povlekli nazaj na cesto.

Ob 18.24 je v naselju Pameče v občini Slovenj Gradec osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Slovenj Gradec in Legen so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

Ob 22.37 se je v naselju Volčji Potok, občina Kamnik, štirikolesnik prevrnil na cestišču. Pod njim je ostal ukleščen voznik. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili ukleščenega voznika, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu ponesrečenca, razsvetljevali kraj dogodka, umaknili vozilo s cestišča ter le-tega očistili.

Ob 23.26 je v naselju Ljubija v občini Mozirje osebno vozilo zapeljalo s ceste. Poškodovala se je voznica vozila. Gasilci PGD Nazarje so voznico s tehničnim posegom rešili iz vozila, vozilo dvignili iz jarka ter ga postavili na kolesa, nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa, odklopili akumulator ter očistili cesto. Reševalci NMP Mozirje so poškodovano oskrbeli na kraju ter prepeljali v SB Celje.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 60 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 41 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 7 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 169 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 151 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 4 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (60), Maroko (35) in Pakistana (18).

Spletno uredništvo