V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.387 klicev. Med 542 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 127 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 08.05 je v Irju, občina Rogaška Slatina, tovorno vozilo zapeljalo v obcestni jarek in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, v jarek namestili pivnike, odklopili akumulator ter do prihoda reševalcev NMP poškodovanemu vozniku nudili prvo pomoč. Slednji so poškodovanca odpeljali v SB Celje.

Ob 13.39 se je v Kneži, občina Tolmin, med vožnjo prevrnil voznik s štirikolesnikom. Gasilci PGD Tolmin so nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin pri oskrbi poškodovanega, očistili cestišče, odstranili vozilo s cestišča in usmerjali promet do prihoda policije.

Ob 14.52 je na cesti Proseniško–Vojnik v kraju Žepina, občina Celje, prišlo do prometne nesreče z udeležbo dveh osebnih vozil. Gasilci PGE Celje so kraj zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, posuli vozišče z vpojnimi sredstvi ter do prihoda reševalcev NMP nudili prvo pomoč poškodovani osebi, ki so jo prepeljali na zdravljenje v SB Celje.

Ob 18.04 je na Pokopališki cesti v Ljubljani voznik izgubil nadzor nad osebnim vozilom, zapeljal s cestišča, prebil varovalno ograjo in trčil v transformatorsko postajo, pri čemer je vozilo zagorelo. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, s tehničnim posegom vozilo izvlekli nazaj na cestišče in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanega voznika so oskrbeli reševalci NMP Ljubljana in ga odpeljali v UKC. Delavci Elektra so odklopili napetostne vode, zagotavljali varnost intervencijskim službam in po zaključku intervencije ponovno vzpostavili električno napetost za vse odjemalce.

Ob 18.41 je na regionalni cesti Škofljica–Rašica v naselju Vrh nad Želimljami, občina Škofljica, voznik izgubil nadzor nad vozilom in se prevrnil na streho. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, vozilo postavili nazaj na kolesa, odklopili akumulator in nudili pomoč vlečni službi pri nalaganju vozila. Voznik se je lažje poškodoval.

Ob 19.34 je v naselju Sedlašek, občina Podlehnik, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in z bokom obviselo na bankini v nevarnosti, da se prekotali v grapo. Gasilci PGD Ptuj so so s tehničnim posegom vozilo izvlekli na cesto. Poškodovanih ni vbilo.

Ob 20.02 je v naselju Žerovinci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo v jarek. Gasilci PGD Ormož in Ljutomer so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče. Poškodovano voznico so oskrbeli reševalci NMP.

Ob 21.10 je na Konjiški cesti v Stenici, občina Vitanje, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenske Konjice so poškodovano osebo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 22.23 je v naselju Sveti Anton, občina Koper, voznica z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in trčila v drevo. Gasilci JZ GB Koper so zavarovali kraj, stabilizirali vozilo, izklopili akumulator ter nudili pomoč reševalcem NMP, ti pa so poškodovanko odpeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 10 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 5 ponarejanj denarja, 5 groženj, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 nasilji v družini, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 drzno tatvino ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 74 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (22), Nepala (19) in Afganistan (11).

 

Spletno uredništvo, M.V.