V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 772 klicev, 222 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 69 nanašalo na kriminaliteto, 66 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

 

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali roparski in drzno tatvino, 18 tatvin, 6 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju odvzeli prostost

Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Obravnavali so 18 posameznikov zaradi nezakonitega prehoda državne meje.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

Za Bežigradom je neznani storilec iz vrtne lope odtujil ročno orodje in kosilnico. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V okolici Ribnice neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 700 evrov materialne škode.

Na Viču je neznani storilec vlomil v prostore športnega društva in odtujil različne predmete. Nastalo je za okoli 400 evrov škode.

Na Viču je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil prenosni računalnik. Podjetje je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Kaznivo dejanje prepovedanega prehoda čez državno mejo ali ozemlje države

Včeraj popoldan so policisti v Logatcu ustavili vozilo avstrijskih registrskih oznak. V postopku je bilo ugotovljeno, da je romunski i voznik v vozilu prevažal 5 tujcev (državljanov Egipta), ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo in bili nastanjeni v azilnem domu. Državljanu Romunije je bila odvzeta prostost, postopki in aktivnosti policistov v povezavi s tujci pa še potekajo.

Roparski tatvini

Včeraj okoli 18.30 je v eni izmed trgovin na Cesti na Bokalce v Ljubljani do sedaj neznani storilec iz polic vzel več izdelkov in jih pospravil v vrečko, nato pa odšel mimo blagajne ne da bi izdelke plačal. Zaposleni ga je pri tem skušal zadržati, osumljenec pa ga je odrinil, udaril in s kolesom pobegnil s kraja. Opis osumljenca: moški star 25-30 let, visok okoli 170 cm, suhe postave, temnih las, nekoliko poraščen, oblečen v siv pulover in modre hlače. Policisti glede okoliščin kaznivih dejanj nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Danes malo po polnoči smo bili obveščeni o roparski tatvini na avtobusnem postajališču Masarykovi cesti v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih sta dva do sedaj neznana storilca pristopila do oškodovanca in ga potisnila ob steno ter ga tako zadržala. Pregledala sta mu žepe in odtujila mobilni telefon, nato pa peš zbežala v smeri Metelkove ulice. Opis osumljencev: moška temnejše polti, stara med 25 in 30 let prvi visok okoli 180 cm oblečen v modro-beige trenirko, glavi je imel kapuco, drugi visok okoli 170 cm, oblečen v sivo trenirko in črn brezrokavnik na glavi je imel kapuco.

Drzna tatvina

Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena v Medvodah. Neznana storilka je vstopila v odklenjeno stanovanje in iz njega odtujila denarnico, mobitel in druge predmete. Pri tem jo je zalotila lastnica stanovanja in jo poskušala zadržati. Storilka ji je pri tem vrnila del odtujenih predmetov, nato pa peš zbežala s kraja. Opis storilke: stara med 30 in 35 let, visoka okli 170 cm, suhe postave, svetlih las spetih v čop, oblečena v kratko belo bundo, črne pajkice in svetle športne copate, nosila je bel nahrbtnik. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovednih drog

Ljubljanski kriminalisti so v tem tednu po zbranih obvestilih in pridobljeni odredbi o hišni preiskavi pri 69-letnemu osumljencu na območju Viča našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplja-rastlina. Najdeno ter zaseženo je bilo več kot 300 sadik in okoli 5 kilogramov že posušene prepovedane droge. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Osumljenec bo predvidoma danes s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri premiku in zavijanju levo trčil v motorista, ki je vozil mimo njega. Pri tem se je lažje telesno poškodovala potnica na motorju. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Gunceljski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

 

Spletno uredništvo