Župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc je pred dnevi poudaril, da prejšnje vlade niso imele interesa, da bi v njihovi občini sanirali vodovod. V ta namen so skupaj z občino Hrpelje – Kozina in Divača pripravili projekt, ki bi povezal Ilirsko Bistrico z Rodikom. Tokrat pa je Služba vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko potrdila investicijo za omenjen projekt v vrednosti 33 milijonov evrov. “Za našo občino to pomeni nekaj več kot 17 milijonov evrov. To je največji potrjen projekt v tridesetletni zgodovini občine Ilirska Bistrica,” je poudaril Rojc.

Župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc je na socialnih omrežjih sporočil, da si že deset let želijo prepričati vlade za dodelitev sredstev za sanacijo vodovoda. Do sedaj so bile njihove želje preslišane, vseeno pa so v ta namen Občine Ilirska Bistrica, Hrpelje – Kozina in Divača pripravile projekt “Povezovalni vodovod Ilirska Bistrica – Rodik”.

S strani ministra brez resorja Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Zvonka Černača so v torek prejeli odločitev o podpori, kar jim bo odprlo pot za pridobitev evropskih in državnih sredstev. Ocenjena vrednost projekta je nekaj manj kot 33 milijonov evrov. “Za našo občino to pomeni nekaj več kot 17 milijonov evrov. To je največji potrjen projekt v tridesetletni zgodovini občine Ilirska Bistrica,” je poudaril Rojc.

Prejšnje vlade niso imele posluha tudi pri drugih projektih
Rojc je v preteklosti v enem izmed intervjujev priznal, da so s sedanjo vlado sklenili nekaj dogovorov, ki jih z levosredinskimi niso mogli. “Odnos SD do občine Ilirska Bistrica je bil v skladu z načeli sedanje opozicije KUL, ki na ves glas razlaga, da se načrtovana evropska sredstva ne smejo porabiti za provincialne projekte. Mimogrede, takšno razmišljanje je zame žaljivo,” je pojasnil. Zaradi različnih pogledov s stranko SD je imel trenja že nekaj let. med drugim tudi to, da projekti v njihovi občini niso izvedljivi. “Tega ne počnejo resne stranke, temveč samo tiste, ki si ne želijo, da bi bil njihov župan ponovno izvoljen,” je dodal.

Uredništvo